fbpx
kondizzotthon logo

Szükséged van a táplálékkiegészítőkre edzés mellé?

A csapból is az folyik, hogy minden edzésed után fogyassz fehérje turmixot és vegyél mellé multi vitamint, kreatint meg BCAA-t. De valóban ilyen nagy szükség van ezekre a termékekre, vagy csak marketing csapda az egész?
 
Fontos azt leszögezni, hogy a felsorolt termékekre a szervezetünknek szüksége van, de nem feltétlenül táplálékkiegészítő formájában lehet csak bevinni. Ezek az elemek ugyanúgy megtalálhatóak az ételekben is. Persze nem szabad amellett elmenni, hogy különböző készítményekkel többet tudunk bevinni, illetve korrigálni tudjuk, ha helytelenül táplálkozunk.
 
Saját vendégeimnek mindig azt szoktam tanácsolni, hogy kezdésnek fehérje port vásároljanak, de csak akkor, ha valóban elszántak és szeretnének egy komolyabb fejlődést elérni, és megfelelően táplálkoznak mellette, hiszen egy rendszeres kemény edzés hiányában a különböző tápkiegészítők csak a pénztárcát égetik.
 
Hogy pontosítsak: ha elszántan fogyasztasz fehérjeturmixot minden nap edzésed előtt és után, de a mozgás intenzitása meg sem közelíti azt a szintet, ami valódi eredményt hozhat magával, akkor csak plusz zsírt raksz magadra, mivel szervezetünk csak egy adott mennyiségű fehérjét képes felhasználni és a többletet zsír formájában elraktározza.
 
Szóval kezdésnek az étkezésedet rendszerezd be, majd az edzésed intenzitását optimalizáld, és utána vásárold meg magadnak az edzésedet segítő táplálékkiegészítőket! Addig pedig igyekezz a szokásos étkezést úgy alakítani, hogy a legtöbb tápanyagot, fehérjét bevidd.

Szólj hozzá!