fbpx
kondizzotthon logo

Szép és izmos külső csak saját testsúlyos edzéssel?

Manapság a saját testsúlyos edzés lett a divat, ami nők ezreit fogta meg, hiszen valamilyen oknál fogva félnek még kis súlyt is megragadni edzésük során, nehogy túl izmosak legyenek.

Na, de mi a helyzet azokkal a csoportos órát tartó edzőkkel, akiknek megvan ez az igazán vonzó külső, de azt vallják, hogy ez csak saját testsúlyos edzés eredménye?

Őszinte leszek: ez így nem igaz.

Ahhoz, hogy neked nőként szép és kerek feneked legyen, lapos hasad és formás combod, ahhoz a saját testsúlyos edzés önmagában kevés.
Itt most nem támadni szeretném ezt a mozgásformát, nagyon is hasznos, de akkora csodát ne várjunk tőle.

A miértje nagyon is egyszerű:

Ha te csak saját testsúllyal szoktál dolgozni, akkor is van fejlődés, de az csak ideiglenes. Egy idő után a szervezetünk megszokja az adott terhelést és nem tud tovább fejlődni. Pontosabban szükség van a nagyobb terhelésre, az ellenállásra és a progresszióra.

Az izom abban az esetben tud csak nőni és formásodni, ha a külső terhelés folyamatosan nő.

Például, ha te szeretnél szebb feneket és combot, akkor guggolnod kell súllyal!

Guggolhatsz saját testsúllyal akár 1000 ismétlést is, akkor sem lesz olyan a feneked és a combod, mint azoknak, akik valóban súllyal dolgoznak.

Ezt a régi nagy tévhitet, hogy nem szabad súllyal dolgozni, mert akkor nagyon izmos leszel, ezt el kell felejteni!

Röviden a lényegről: a saját testsúlyos edzés önmagában nagyon hasznos, mivel ilyen mozgásformával tudod erősíteni a törzsizmaidat, illetve önmagában a sportolásra felkészít.
Azonban, ha te szeretnél elérni egy olyan formás és izmos külsőt, ahhoz kell a súlyzós edzés, mert másképpen nem fog sikerülni!

Egy megtörtént eset is jó bizonyíték erre: egy alkalommal csoportos óráról jött hozzám egy kedves női vendég azzal a kéréssel, hogy nagyon könnyű volt már számára a csoportos óra, és szeretné kipróbálni a személyi edzést. Első lábnapunk során minimális külső terheléssel dolgoztunk, aminek eredménye erős izomláz és azonnali feleszmélés, hogy a két edzésforma igen is különböző, a hatékonyság pedig nem is vitatható.

Én azt tanácsolom neked, hogy próbáld ki a súlyzós edzést!

Természetesen nem egyből 100 kg-mal kell végezni az edzést, hanem olyan súlyt kell választani, amivel szabályosan tudod végezni a gyakorlatokat. A súlyt csak szépen, fokozatosan szabad növelni.

Add meg a lehetőséget neki! Garantálom, hogy hálás leszel magadnak! 😊

Szólj hozzá!